en dag kvar tills den stora dagen!

friii som en fågel, friiii som en fågel:) (dejay sound som avbryter stämningen)
om ca ett dygn så sitter jag på en buss in till stan för att träffa jonas, kl 1 går min buss!
igår skulle ja till cc vest em sofie och kanske jonas om han orkade..
men ja fick så himlans mycke uppgifter som skulle göras just igår, efter han hade frågat om ja hade några planer på att göra någontin.. och får ett svar som: ja, hade tänk och hittat på en sak med en vän.
blablabla.. det, det,det som vanligt, allt på en gång och vissa dagar ska man bara kose sej!!

idag tänkte ja baka någon kaka eller något sådant, isabelle skulle hoppa me hästen idag och marthon skulle spela fotboll,
så ja får se vad det blir av den saken, ja berättade för isabelle igår att ja skulle sluta på fredag,
det hade inte Boyd berättat.. smart kille! han var ute igår igen, ikväll skulle ja vara bäbisvakt igen, så han ska väl förmodligen ut då me antar ja.. men imorses stod han upp tidigt och hade börjat med deras gröt och matpacke..
måste berätta en sak.. mannen som är 43 år, levt 2 år själv, utan fru.. han frågade mej hur han skulle vattna blommorna,
skojja han eller vad de ja som hörde fel kanske.. nejdå, han var allvarlig, jaa- 2-3 gånger i veckan, -men hur mcyek då?
-jaa, så att de,, ta på känn! ( ska ja barätta i cl mått hade han tänk sej! lycka till säger ja:)

farmorn lisa ringde till mej igår och berättade att det skulle bli så jobbigt för henne nu när ja åkte,
hon skulle inte få vara hemma mycke, ta hand om barnen, wtf, barnen(bäbisarna som ja kallar dom) klarar sej själva!!

igår packade ja alla mina väskor, johan hade tänkt att ha med sej en vinkyl hem till gullspång, han är så smart den grabben! ja hade sagt för en veckasen att ja skulle ha mycke grejor med mej hem, eftersom ja ska sluta och har alla mina kläder och skor, jackor.. allt!! sen står en vinkyl i bagaget, ja vet inte vilken del av kroppen han tänker med jämt:)
 men det var snällt gjort, slipper ja dra på en golfbag +7 andra väskor, på bussen! nu har ja bara en resväska som ska med.. menOJ, nu såg ja att ja inte hade packar ner min gris, och min hand, hmm,, hur ska ja lösa det här då!
kanske skulle ta mej en dusch och snygga till mej lite och åka till stan me sofie!

aaaaagöken i dej hej


ljuset i den mörka svarta grottan!

ja sa till Boyd idag att ja tänker åka hem på fredag, nu är det slut!
en sak måste ja berätta, ja frågade honom om de inte skulle ha en ny "nanny",
men de skulle dom inte, för det skulle inte hitta någon som var lika bra som mej!
hoppsan, var kom det ur hans mun? han har tackat mej massa gånger idag för allting, allt möjligt!
men nu ska ja härifrån, börja på nåt nytt så småningom..
jag är glad, laddat hem one tree hill, sista avsnittet, brooke mår inge bra, ja allt händer!

i lördags var det konfirmation, puts!
hela dagen vart de full rulle.. stå upp 9, dusch, frukost, farmor Lisa, vispa grädde, duka fram allting på bord, dekorera alla bord, saker att göra tills det började kl 12, dax för kyrkan, där var vi tills kl 2 och åkte till ostöya för att fira allting, fick varsin drink tills maten var redo.. först till förrätt var det nån lax och sallad på och nån konstig gul-orangefärgad gegga brevid.
huvudrätten var fruktansvärt god, nåt kött och en halv stor potatis, det låter väl lite vanligt, men de va jätte gott! till efterrätt var det onsöyas egna hemmalagad glass, den är delux x1000 och jordgubbar. eftrer allting så öppnade isabelle paket, ja gav henne min present hemma sen, eftersom hennes andra paket innehöll nog inte bara 5-10.000 vardera! herregud säger ja bara! min kostade 500:) så de är lite skillnad, men hon gillade det, det var mamma som har köpt det från mej! bra gjort!
kl 6 så började vi gå ner till hamnen och vänta på färgan, hemma var vi vid 7 nångång tror ja och började plocka med massa tårtor, vi hade 5 tårtor, en blev misslyckad, så det skulle igentligen varit 6 st, oh lord!! aja, de häll tal hela dagen tror ja.. det var inte bara den farfarn som hade gjort det utan det var dens broder som hade gjort det en gång i tiden och hela historian är nu berättad av släkten inför alla! när vi dukade bort och allt var klart för kvällen smög jag ner hit, för ja orkade verkligen inte lyssna på massa pengadiskutioner, fel gjort av den, miss för dej, ja gjorde allting rätt på 60-talet! men du kunde ha gjort sådär i början av 90-talet! ja orkade inte höra på allt!! och se hur en människa kan sjunka så lågt och fjäska.. han fjäska fan i mej hela kvällen för en man, han var författare så boyd såg ju upp till honom, nåt så fruktansvärt irriterande, att se hur han behandlar honom gent emot de andra! han fick röka cigarr där inne när alla satt samlade och skulle kolla på ett bildspel på tv:n han fick en chauffis till hamnen och hem till boyd, inget fel med hans ben! bara för att fjäska.. och så var det en till han fjäskade för.. och det var hans ingifta faster, han fjäska för henne eftersom hon är norges rikaste kvinna.. det går inte beskriva i ord hur mycke ja ogillade att se!
när alla åkte hem så sa ja till boyd att ja ska åka in till stan, de skulle de me.. så han bjöd på nån drink här hemma..
aja, ja fick skjuts in till stan av dom, sen gick ja och väntade på jonas så han kunde sluta! sen gick vi ut, och åkte hem, vi var hemma vid halv 5, somnade vid 5, skulle upp jätte tidigt för att åka till Sverige!!!! skönt att komma hem tycker ja..
det skriver jag om lite senare, nu ska ja upp och göra nytta!

ingen svarar när ja ringer till dom, jonas sover antagligen, johan har inte på sin telefon,

dagen med konfirmation

happ, sitta och ha roligt me norskor hela hela dagen! helda deras familj..
jaja.. får försöka sysselsätta mej me nåt..

de som vill träffa mej kan komma till karlstad på söndag:)
isabell kanske inte var där då sa pappa, vi åker härifrån vid 8.45 så vi är i kalrstad vid 12 kanske!
bara att höra av sej! nu ska ja göra mej iordning! puh, wish me luck

coldplay-viva la vida

Låten som Lucas friar till Peyton! fyra år har gått.. men det händer igen, hon säger JAA!!
hon ser så lycklig ut, i samma hotellrum! samma ställe, ja skulle göra allt för att vara Peyton!
hur snygg får man vara.. Chad Michael Murray, ja är kär i han!
om ni inte har den låten, ladda hem den! fria till nån, säg att du älskar någon! ja och många andra blir glad av den låten!
ja får gåshud..

okay, ser ni hur långt bort från världen ja går när ja försöker fly från mitt liv!

COLDPLAY- VIVA LA VIDA

bye bye fantacylife



:'(

oj va ja grät, ville inte ens visa för malin att ja tjöt, så ja gick snabbt därifrån när bussen hade startat!
men ja gömde mej bakom en stor pelare för att ingen skulle se mej, men ja kom på att de satt folk inne och blängde på mej när mungiporna bara darrade! det är det värsta att ha de bra.. att känna efteråt hur det är när det är sämst!
när ja åkte hem så satt ja fast i en bilkö, i en timme stod vi näst intill stilla.. kom hem nyss, kl 5 gick bussen!!
ja åkte till statoil och tanka.. fast mest för att sätta mej på parkeringsutsikten.. ja satt där i bilen ett tag, kollade på bänken som vi satt några timmar innan, på kvällen.. mörkt ute, vatten framför oss, och staden som lyser upp så fint mot havet!
ja såg dej sitta med benen i kors mot mej som du gjort igår.. ja såg mej sitta rakt fram och vi bara pratade.. pratade om allt, framtiden, pojkvänner, Oslo, jobb, lägenhet.. ja, om allt möjligt! men ja vaknade till, det var inte lika vackert utan dej!
det var kallt, grått och halvljust ute! satte mej där en stund och tänkte.. tänkte på allt, tänk att man måste tänka när man är själv, man kan inte prata med nån.. det var trist! TACK för att du vill komma hit, tack för att du har varit här! det är bara så underbart, tänk hur mycke jag vill hem, jag vill inget annat än att få jobb och bo ihop med dej! det är perfekt! du vet hur jag har det.. tänk att ha de så ensamt! världen blir bättre me dej! snaröya är inte det samma utan dej!

mitt under bilkön ringde johan, när ja grät som mest, det kändes som ett tecken!
att det är någon som tänker på mej.. hoppas det blir mycke bättre mellan oss när ja flyttar till en egen lägenhet i Oslo, då kan man anpassa sej till sej själv, och inte behöva "vara där" för nån annan.. känna att -oj, nu har ja inte varit hemm på länge, måste hem! ska bli så skönt!!
nu ska ja inte tycka synd om mej själv, det finns människor som har ont, som inte ens har nåt tak över huvudet!
det finns dom som hjälper andra när de inte har så gott ställt själva!
ja tycker synd om min mormor iaf! hon har det  inte lätt, hon är verkligen världens bästa mormor! hoppas du blir bra snart!! vill inte att du ska ha ont!

ja ser dej i spargrisen:)

påhälsning

i söndags var jag i Töreboda och spelade sista seriespelet,
om ja säger att de pissregnade och var inte i mitt esse, så kan ni förstå att det inte gick så bra..
ja och rebecka gick på en 83 på best ball.. men en 99 som singel:D säger då de..
eftersom de regna så fruktansvärt så tog det längre tid, och eftersom det tog längre tid så åkte min skjuts till Norge..
så ja fick beställa en biljett till Oslo kl 5.50 på måndagen.. och eftersom jag hade min telefon i bagen den söndagen så blev den lite blöt.. och eftersom den blev blöt fungerade inte mina knappar, så jag tog ut batteriet och försökte torka den, när ja provade igen så kunde jag inte slå in pin-koden! så bäst gjort Jonna!! Jonna har pappas gamla Nokia 3210, men en sak ska jag då säga.. det är att den är den bästa telefonen de har tillverkat!!
jo, jag kom på att jag inte hade någon väckarklocka sent på söndagen.. johan skulle ju åka till norge kl 3 på natten och skulle då ta med hans telefon, och hade ingen sån där liten en att väcka mej med!! typiskt Jonna!
så jag fick åka med andreas och johan upp till mamma och pappa  och somna om en halvtimme för att sedan åka ner till johan och hämta mina grejer.. kunde ja sova på bussen? NEJ, toll stannade oss, fråga varför vi skulle till Norge..
-ja är praktikant sa ja..
-Jaha, va jobbar du med då..
-Au Pair, barnflicka.. surt, eftersom ja inte hade somnat på söndagen förns 12 och inte hade någon sömn alls i kroppen!
-Ok, sa han lite försiktigt och gick ut ur bussen och sa att han var klar.. kanske va lite väl sur på honom!:)
men väl här uppe hade jag ju inget att göra här så här tidigt.. Boyd frågade om ja kom hit vid 4.. ne vid 11 sa ja!! men när stod du upp då.. jaa  3 typ!!
AJA, nu till det viktiga.. när mallsa kom hem från Götet så ringde jag henne, kan inte du komma hiiiiiit, vi har ju en visning att gå på..(kanske inte bara därför) :) men eftersom mallsa hade varit i göteborg så hade hon inga pengar till det, happ sa ja, och tvivla på att hon skulle komma.. men när klockan började närma sej kvällen så fick jag ett sms,
-ställ in alla dina planer i veckan, för jag är snart påväg, klockan 11 ska du vara på Oslo Galleria!
Jag blev så glad.. hon var här förra veckan, sen kom pappa och hälsade på.. under tiden var hon i göteborg och hälsade på Sofia.. sen efter att hon kom hem till degerfors så åkte hon direkt upp till mej i Oslo.. fan va snäll du är malin!!
du vet ju hur det är här, tack för att du förtår och lyssnar på allt! min hjärtevän! du vet inte hur mycke jag uppskattar att du bara kommer hit och är här! du får mej på så gott humör varje gång! varje dag.. vi har aldrig tråkigt tillsammans.. bara du och jag!! tänk att vi snart bor ihop och inte behöver skiljas efter några dagar.. bara veta att allting närmas sej vårat nya jobb, våran egna lägenhet, så mycket som vi har pratat om pynten i jul.. fan va bra allting kommer bli!
Våran största förändring i livet;) Thailand, resan som vi aldrig kommer att glömma! allt känns så nära just nu..
boende har vi, vi kan flytta in hos jonas och dom tills vi hittar våran lya, just nu är det bara jobb som är kvar.. nu ska vi regera Oslo!
kan berätta lite vad som har hänt i veckan, i tisdags kl 11 hämtade jag upp malin, åkte hem och tog det lugnt, prata om allt som vanligt.. åkte till IKEA och köpte lite saker till Boyd och kollade ut vad vi skulle ha till våran lägenhet! på kvällen åkte vi till johan och hade köpt med oss chips och römmesås! kollade på en film och åkte hem till Snaröya!
på onsdagen såg vi att vi skulle till IKEA igen och till Ballerud för att köpa lite blommor.. kvällen tillbringade vi hemma och laddat hem filmer som vi såg på.. bara mysa som bara vi kan göra!
torsdagen åkte vi in till jonas.. kollade hur dom bodde, när vi satt där så ringde det en gubbe till jonas för att han ville att vi skulle kolla på en lägenhet, den var så fruktansvärt perfekt, förutom att den inte hade några som helst vitvaror och att det kostade multum i dep och i månaden.. men en takterass på 15 kvm och hela lägenheten var på 65, helt perfekt, en takvåning med snetak, vi ville bara ha den när vi kom dit, men han ville att vi skulle skriva på papprena nu.. och det hade inte vi pengar till just då! men vi får leta vidare!! har ju inte ens slutat det här jobbet, och vi måste få nya jobb!! to bad..



maallsa, kommer aldrig glömma våra långa nätter på terassen me lugna favoriter, långa kvällar vid stranden med utsikt över fjorden och Oslo city, bara prata om allt, inte en tyst minut har vi haft! vi kan verkligen prata om allt.. vi vet verkligen hur man förlänger "dom" du vet;) faaan va bra!!
nu ska jag inte trötta ut er för mycke.. men nu förstår ni hur mycke det här betyder för mej!
almost there, together! over and out!


sista dagen me pappa

igår var vi uppe vid Holmenkollen, och före det var vi vid frogner parken,
där var det ju nakna statyer, i sten! det var så fränt.. mäktigt att se hela parken och det var inte en liten park!
idag ska vi åka till kon-tiki, och kanske nåt annat muséeum.. nu ska ja åka och handla så åker vi på nya äventyr idag!!
with love J

mamma

ja lovar att skriva mer imorn kväll..
men mamma kan du beställa en biljett till mej?
 på swebusexpress kl 13.00 torsdagen den 4:de
ja skickade ett sms till dej nu.. hoppas du tog med dosan till jobbet!
vi ringer imorn,, puss och godnatt!!

RSS 2.0